Αρχική arrow Η Μήθυμνα arrow Δραστηριότητες
 
  • Greek
  • English
Δραστηριότητες

Περπάτημα
Το όρος Λεπέτυμνος ορθώνεται επιβλητικά στο Βόρειο άκρο της Λέσβου πάνω από το Μόλυβο. Είναι ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για περπάτημα και αναβάσεις. Μια αλυσίδα χωριών απλώνεται στην περιοχή που περιβάλλει το βουνό: Βαφειός, Άργενος, Χάλικας (Λεπέτυμνος), Συκαμιά και Σκάλα Συκαμιάς.

Καστανιές, πλατάνια, ρεματιές,  με τρεχούμενα νερά, λιθόστρωτα μονοπάτια απότομες πλαγιές, ενδημικά και αποδημητικά πουλιά, σκίουροι κι αλεπούδες δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό για περίπατο.
Ειδικές πινακίδες σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος των διαδρομών καθώς επίσης σας καθοδηγούν στις παρακάμψεις, στα σταυροδρόμια και τις στάσεις.
Τέτοιες διαδρομές είναι:

  • Μόλυβος-Λιμνοδεξαμενή-Λιγώνες- Βαφειός
  • Συκαμιά-Λεπετύμνος-Αγία Άννα
  • Εφταλού-Άργενος-Βαφειός
  • Βαφειός-Προφήτης Ηλίας

Ποδηλασία
Στη Μήθυμνα(Μόλυβο) υπάρχουν πολλά γραφεία ενοικίασης ποδηλάτων καθώς επίσης και όμορφες διαδρομές που αξίζει τον κόπο να δείτε:

  • Εφταλού-Σκάλα Συκαμιάς 
  • Μόλυβος-Λιμνοδεξαμενή-Πέτρα
  • Εφταλού-Βαφειός-Στύψη

Εκδρομές
Τα Τουριστικά Γραφεία της περιοχής διοργανώνουν μεγάλη ποικιλία ημερήσιων εκδρομών σ’όλα τα σημεία του νησιού με καραβάκια, λεωφορεία ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για όσους θέλουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν με άνεση και ασφάλεια τις φυσικές ομορφιές και την παράδοση της Λέσβου.

Το ψάρεμα είναι μια από τις πολύ αγαπημένες δραστηριότητες των ντόπιων. Στο λιμάνι της Μήθυμνας μπορείτε να νοικιάσετε βαρκούλες με οδηγούς ντόπιους ψαράδες που θα σας μυήσουν στην τέχνη του ψαρέματος.

Άλλη μια υπέροχη ιδέα για να έρθετε πιο κοντά στον παραδοσιακό τρόπο ζωής είναι οι ημερήσιες εκδρομές με τα γαϊδουράκια. Έμπειροι οδηγοί σας πηγαίνουν στα πιο όμορφα εξοχικά τοπία του Μολύβου για να περάσετε ευχάριστες, χαλαρωτικές στιγμές και να γνωρίσετε τη μαγεία της φύσης. Μπορείτε να κλείσετε θέσεις απευθείας μαζί τους ή μέσω των τουριστικών γραφείων.  

Ψυχαγωγία
Όσοι αγαπούν τους παραδοσιακούς χορούς και δεν αρκούνται μόνο στο να τους παρακολουθούν αλλά θέλουν και να τους μάθουν, το Χορευτικό του Μολύβου με πολύ κέφι και ζωντάνια, παραδίδει μαθήματα στους ενδιαφερόμενους.
Το καλοκαίρι στο Μόλυβο, στην είσοδο του χωριού, λειτουργεί θερινός κινηματογράφος με προβολή των καλύτερων ταινιών του χειμώνα.

Επίσης λειτουργεί η Δημόσια Δανειστική Βιβλιοθήκη όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ιστορία του Μολύβου ή αγαπημένες εκδόσεις, παλιές αλλά και νέες που αμελήσατε να διαβάσετε  αλλά που σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε.

Στο Μόλυβο, κατά τη θερινή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος) διοργανώνονται από το Δήμο διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις ζωγραφικής στην «Στέγη Τεχνών Σ. Τρύφων» στο Λιμάνι και στη Δημοτική Πινακοθήκη στο Ιστορικό Κέντρο (Παλιά Αγορά) καθώς επίσης  συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στον υπέροχα ανακαινισμένο χώρο του μαγευτικού Κάστρου της Μήθυμνας αλλά και στο θεατράκι της Πλατείας Λευκονοίκου. Κάθε χρόνο εκδίδεται πρόγραμμα εκδηλώσεων που διανέμεται από το Δημοτικό Τουριστικό Γραφείο στην είσοδο του χωριού, το ΚΕΠ του Δήμου στο Ιστορικό Κέντρο (Παλιά Αγορά) και το Δημοτικό Μέγαρο.

Τέλος ο Μόλυβος είναι γνωστός για την έντονη νυχτερινή ζωή του: μικρά μπαράκια και μεγάλα clubs με ενημερωμένους  DJ και in μουσική για όλα τα γούστα, υπέροχα cocktails σε μοναδικά διακοσμημένους χώρους, μικρές κομπανίες με ωραίες φωνές και διάθεση για γλέντι με παλιά αγαπημένα αλλά και όλα τα καινούτργια λαϊκά μέχρι το πρωί.
Εδώ στη Μήθυμνα (Μόλυβο) χτυπά η καρδιά της Λέσβου.

Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε και να ζήσετε σ’ αυτόν τον μαγικό τόπο ανεπανάληπτες στιγμές.