Αρχική arrow Η Μήθυμνα arrow Παραλίες
 
  • Greek
  • English
Παραλίες

Η Μήθυμνα (Μόλυβος) είναι παραθαλάσσιος δήμος που περιβάλλεται από όμορφες παραλίες με ξεχωριστή μορφολογία.

Πλαζ Μήθυμνας, Ψυριάρα
Η Πλάζ της Μήθυμνας είναι η παραλία του οικισμού που ξεκινάει λίγο μετά το Λιμάνι και εκτείνεται εώς και λίγο μετά το ξενοδοχείο Olive Press. Είναι οργανωμένη παραλία με λουτήρες, αποδυτήρια και W.C. Μπορείτε να χαλαρώσετε στον ήλιο με την άνεση σας αφού μπορείτε να νοικιάσετε πολυθρόνες και ομπρέλες. Επίσης μπορείτε ν’ απολαύσετε κάποιο σνακ, τον καφέ σας, παγωτά ακόμη και πλήρη γεύματα στα όμορφα καφέ και εστιατόρια που υπάρχουν κατά μήκος της. Κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία.
Η συνέχεια της προς το άλλο άκρο του κόλπου ονομάζεται Ψυριάρα. Είναι αμμώδης και πιο απόμερη παραλία. Υπάρχει πρόσβαση από το Ξενοδοχείο Δελφίνια.

Εφταλού, Άγιοι Ανάργυροι
ΒΑ του Μολύβου μετά το Δημοτικό Κάμπινγκ ξεκινά η Εφταλού. Είναι το επίνειο της περιοχής και αποτελείται από πολλούς μικρούς ορμίσκους που είναι κατάλληλοι για κολύμπι.Υπάρχουν ξενοδοχεία και χώροι εστίασης σ’ όλη τη διαδρομή. Στο τέλος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου υπάρχει η παραλία της Εφταλούς. Είναι οργανωμένη και καθε χρόνο παίρνει Γαλάζια Σημαία για την καθαριότητα και τα κρυστάλλινα νερά της.
Το στολίδι όμως της Εφταλούς είναι η παραλία των Αγιών Αναργύρων που βρίσκεται μετά τις Ιαματικές Πηγές. Στην πραγματικότητα αποτελείται από πολλούς βοτσαλοστρωμένους ορμίσκους με υπέροχα κρυστάλλινα νερά.  Αφήνετε το αυτοκίνητο λίγο πριν τα Ιαματικά και περπατάτε μερικά μέτρα παραλιακά. Υπάρχουν λουτήρες και αποδυτήρια καθώς επίσης  εστιατόριο και ξενώνας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίτσας των Αγίων Αναργύρων. Κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία.

Θέρμα, Σκάλα Συκαμιάς
Εκεί που τελειώνει η άσφαλτος στην  Εφταλού αρχίζει ο παραλιακός προς την Σκάλα Συκαμιάς.  Σ’ όλη τη διαδρομή υπάρχουν πολλές απόμερες παραλίες. Η πιο σημαντική είναι αυτή στα Μεγάλα Θέρμα, μια περιοχή απ’ όπου πηγάζει ιαματικό ζεστό νερό μέσα στη θάλασσα.
Στο τέλος του δρόμου υπάρχει το λιμανάκι της Σκάλας Συκαμιάς με μικρές παραλίες για μπάνιο.

Κάγια
Μετά τη Σκάλα Συκαμιάς υπάρχει η όμορφη παραλία της Κάγιας. Μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια από την Σκάλα Συκαμιάς και το παραλιακό μονοπάτι είτε με το αυτοκίνητο από τον κεντρικό δρόμο ανεβαίνοντας προς Συκαμιά. Στην περιοχή υπάρχουν όμορφες ταβέρνες για ουζάκι κι όχι μόνο.