Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβος | 22530-71990

Δ.ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΘΕΜΑ :  Παραδίδουμε τα Κλειδιά της Εστίασης

 

Το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μήθυμνας συμμετέχει ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην πανελλαδική κινητοποίηση παράδοσης των Κλειδιών της Εστίασης.

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας σαν γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης με σκοπό την ανάπτυξη της Οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας μας.
Ο κλάδος μας βρίσκεται στη κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται. Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν.
Η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε.
Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε έναν πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο.

 Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10:00πμ– 14:00μμ θα μαζεύονται τα κλειδιά των επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο και την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω, το υλικό που θα μαζευτεί θα αποσταλεί στην Ομοσπονδία. Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου θα υπάρχουν τρία σημεία συλλογής κλειδιών και ταυτόχρονα την συμπλήρωση και την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης.
α) Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
β) Στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας.
γ) Στα γραφεία του Σωματείου στον Μόλυβο.

Στους χώρους παραλαβής των κλειδιών δεν θα υπάρχει συνάθροιση κοινού και θα διέρχεται ο καθένας μεμονωμένα, θα αφήνει τα κλειδιά και την υπεύθυνη δήλωση και θα φεύγει.

Σε επόμενο στάδιο που θα καθοριστεί από την Ομοσπονδία αντιπροσωπεία 99 προέδρων πρωτοβάθμιων Σωματείων και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι επιχειρήσεις εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν λουκέτα. Καθημερινά οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση.

Οι επιχειρήσεις μας μετά από τα συνεχή lockdown έχουν την ανάγκη για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση για τη βιώσιμη επανεκκίνηση του Κλάδου.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση. Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες στο τηλέφωνο του γραφείου του Σωματείου καθημερινά 8:00 – 15:00. Τηλ 22530 71990.
Την υπεύθυνη δήλωση αν θέλετε μπορείτε να την έχετε έτοιμη υπογεγραμμένη με την παράδοση των κλειδιών. Θα την κατεβάσετε από το παρακάτω

link:

https://www.molivoswinendine.com/…/%CE%A5%CF%80%CE%B5…

 Από το Γραφείο Τύπου του Σωματείου.