Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβος | 22530-71990

Επανεκκίνηση με αισιοδοξία, υγεία και χαμόγελο!

Σήμερα 25 Μαΐου μετά από δύο και πλέον μήνες που έμειναν κλειστά ανοίγουν τα καταστήματα της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.

Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου μας δέχθηκαν από την πανδημία ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα, που ήρθε να προστεθεί στην δεκάχρονη οικονομική κρίση και για μας εδώ στα νησιά και στην μεταναστευτική κρίση. Η επόμενη μέρα της επιβίωσης είναι αβέβαιη και δύσκολη.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την εστίαση και τα συναφή επαγγέλματα (καφέ, μπαρ κλπ) θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην χαθούν θέσεις εργασίας των εργαζομένων μας.

Δυστυχώς τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση σε ένα κλάδο που είναι ο μεγαλύτερος ίσως εργοδότης στη χώρα, με 300.000 εργαζόμενους είναι άτολμα, απογοητευτικά και δεν μας ικανοποιούν.

Δυστυχώς ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων στις προτάσεις που εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει τόσο για τις μειώσεις τελών για το 2020(πάρθηκε απόφαση απαλλαγή και μόνο για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί) όσο και για τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων ένα ζήτημα που θα δημιουργήσει τριβές, αντιπαραθέσεις και το οποίο πρέπει να επιλυθεί αύριο.

Καλούμε τους συναδέλφους που ξεκινάν από αύριο και μετά να σεβαστούν και να εφαρμόζουν την νομοθεσία και τους νέους κανόνες υγιεινής, να προσέξουν να μην σημειωθούν παραλείψεις στην εφαρμογή των μέτρων και να σταθούν με ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων που θα πρέπει να δίνεται με την σύμφωνη απόφαση του Δήμου (που δυστυχώς ακόμη στον Δήμο μας δεν έχει εκδοθεί) θα πρέπει να είμαστε ακριβής στην νομοθεσία και να σεβόμαστε την διέλευση πολιτών.