Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβος | 22530-71990

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LESVOS FOOD FEST 2020

4ο Lesvos Food Fest: Συνέργεια και δικτύωση για την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου

Στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση των εταίρων που συνδιοργανώνουν το 4ο Lesvos Food Fest.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μόλβαλης Νικόλαος πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που ως φορέας αποτελεί τον κεντρικό διοργανωτή του φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ανακοίνωσε την διοργάνωση του 4ου Lesvos Food Fest και αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί μέσα από μία συνεργατική και ολοκληρωμένη δράση στην ανάδειξη της λεσβιακής γαστρονομίας.

Παρόντες ήταν εθελοντές και φίλοι του φεστιβάλ, εκπρόσωποι από τους συνεργαζόμενους εταίρους, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και τύπου και πολύς κόσμος.

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων έως και σήμερα από την συνεργάτη συντονίστρια της διοργάνωσης Καπλανέλλη Μαρία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι στόχοι του φεστιβάλ και οι δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανά περιοχή μαζί με τους εκπροσώπους των περιοχών και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα των εταίρων καθώς και το γενικό πλαίσιο και η δυναμική του φεστιβάλ.

Η ατμόσφαιρα γέμισε γεύσεις, συνταγές, αρώματα και διάθεση συνέργειας και δικτύωσης με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας αλλά και αισιοδοξία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Το 4ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-12 Ιουλίου , σε 10 περιοχές της Λέσβου με την συνεργασία 11 συνεργαζόμενων εταίρων: o Φορέας Τουρισμού Μολύβου, η Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Προοδευτική Σκάλα Καλλονής, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας « Άγιος Αλέξανδρος» και το Βιβλιοπωλείο «Book & Art» με την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών.

Δυτική Λέσβος 5 Ιουλίου// Ερεσός με θέμα: «Γαστρονομικές αφηγήσεις υπό το φως της πανσελήνου- Full Moon Food Stories»

Μυτιλήνη 6 Ιουλίου// με θέμα: «Αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη – Tasty Pursuits at Komninaki str.»

Νότια Λέσβος 7 Ιουλίου// Πλωμάρι με θέμα: «Ούζο: από την θεωρεία στην πράξη – Ouzo- from theory to delight»

Δυτική Λέσβος 8 Ιουλίου // Πολιχνίτος με θέμα: «Οι μεζέδες του ψαρά – The fisherman’s delicacies»

Βόρεια Λέσβος 8 Ιουλίου //Στύψη με θέμα: «Ελαίας Γη – The land of Olive tree»

Ανατολική Λέσβος 9 Ιουλίου // Γέρα με θέμα : « Έλαιον Άρτον & θεάματα – Olive Oil, bread and circuses»

Βόρεια Λέσβος 10 Ιουλίου // Μόλυβος με θέμα: «Molyvos Street Food, Music, Dance and more – Φαγητό χορός μουσική και ότι προκύψει στον δρόμο του Μολύβου»

Βόρεια Λέσβος 11 Ιουλίου // Λαφιώνας με θέμα : «Κισκέτς: Γαμήλιες Μαγειριές – Kiskets: Wedding cooking and recipes»

Κεντρική Λέσβος 11 Ιουλίου // Σκάλα Καλλονής με θέμα: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη» «Aristitle’s lagoon: Cooking the experiments»

Βόρεια Λέσβος 12 Ιουλίου // Πέτρα με θέμα : «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…» «My big Greek fat Wedding in Petra»

Παρόν στην εκδήλωση με ενεργή συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δ. Λέσβου Ελευθερίου Αριστόβουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δ. Λέσβου Βατή Αφροδίτη, ο Αντιδήμαρχος Kαινοτομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Δ. Λέσβου Ζαφείρης Στρατής, η Πρόεδρος του διαδημοτικού ΝΠΔΔ της Λέσβου και δημοτική σύμβουλος του Δ. Μυτιλήνης Χοχλάκα Βάσω.

Παρόντες ήταν ακόμη ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Χατζηχρήστου Ιγνάτης, ο Αντιπρόεδρος του διαδημοτικού ΝΠΔΔ της Λέσβου Αξής Ανδρέας, καθώς και περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι τύπου κλπ.

Συνοπτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ όπως προγραμματίζονται οι επιμέρους δράσεις θα βρείτε στο http://lesvosfoodfest.com/program/ που συνεχώς θα επικαιροποιείται.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο 4ο Lesvos Food Fest και ευχαριστούμε όλους τους φορείς, χορηγούς, εθελοντές και φίλους για τη συνεργασία και τον ενθουσιασμό!